Lakkering av gulv

Når det kommer til lakkering av gulv skiller vi mellom vannbaserte og løsemiddelbaserte lakker. Disse kan være 1 eller 2 komponent.  2 komponent er alltid sterkest. Jo mer polyuretan lakken innholder jo sterkere er den. Vi bruker kun lakker med 100% polyuretan.  Vi sluttet med løsemiddellakker for 15 år siden.  Det brukes forsatt ojelakker ( helt utrolig) i dag for lakkering av gulv. Disse lakkene gulner mest av alle. Noen tror det hjeper å pigmentere disse lakkene med hvit farge  for få det perfekte resultatet av lakkering gulv.. Hvitfargen fjerner selvfølgelig ikke de komponentene som gjør at disse lakkene gulner vesentlig mer enn vannbaserte lakker. Det er store pris og kvalitetsforskjeller på lakk. Normalt bruker man ca. 0,3 l pr m2.  Prisforskjell på kr. 150 pr. l  gir en differanse i m2 pris på kr. 45.  Greit å vite når man vurderer tilbud.

 

Ask med vanlig lakkAsk med naturaleEik med vanlig lakkEik med naturale
ask med lakk fra fabrikkask naturaleeik med lakk fra fabrikkEik med naturale
Eik ubehandletEik med ecowoodEik med hardvoksoljeEik med oljelakk
Ubehandlet eikeik med ecowoodeik med hardvoksoljeeik med oljelakk
    

 

 Lakk kontor
Tre år gammelt gulv hvor halve gulvet er behandlet med oljelakk, og den andre halvparten er behandlet med en 2 komponent vannbasert lakk av god kvalitet. Lakkene er hvitpigmentert.  Tregulv gulner ekstremt mye mer når man benytter hardvoksolje . gulvoljer eller oljelakk. Vi leverer ikke slike gulv til våre kunder.

Dersom du ønsker en trygg leverandør som kan bistå med lakkering av gulv, og som kun ønsker det beste resultatet, kan du ta kontakt med oss.  Vi er daglig faglig rådgiver for TV2 og TV3 i forhold til håndverkerprogrammer med fokus på gulv. Vi er derfor ganske sikker på at vi også kan hjelpe deg med dine gulv.