Parkett

Flytende legging vs. heltre

Parkett, ofte kjent som lamellparkett, består av flere lag med treverk. Slipeskiktet, laget av tresorter som eik, ask, lønn eller bøk, varierer fra 2-6 mm. Ifølge europeiske standarder må slipeskiktet være minst 2,5 mm tykt. Hele gulvet har vanligvis en tykkelse på 14-20 mm. Tidligere var 3-stavsparkett populært, men i dag er 1-stavsparkett vanlig.

I motsetning til heltregulv, som limes eller skrus til undergulvet, legges parkettgulv som regel flytende. Dette gir gulvet mulighet til å bevege seg som en helhet. Tunge gjenstander kan imidlertid stoppe denne bevegelsen og forårsake sprekkdannelser.

Vårt hovedfokus er multiplank parkett som er ubehandlet fra fabrikk. Dette gir deg friheten til å velge treslag og dimensjon. Når gulvet er ferdig lagt, kan du velge ønsket behandling, som er mindre omfattende enn for massive tregulv. Typisk tykkelse er ca. 20 mm, med bredder fra 150-230 mm.

Flytende Legging vs. Heltre

Skreddersydde gulvløsninger

Skreddersydde tregulv er trendy og gir et unikt uttrykk. Selv om de kan koste mer enn vanlige parkettgulv, gir de en spesiell estetikk.

Les mer om..

Legging av eik fiskebein

Legging av Eik Fiskebein

Vi i Gulvtech Prosjekt AS er eksperter på gulv, og et av våre spesialområder er legging av Eik fiskebein. Vi tilbyr et bredt utvalg av modeller i kategorien Eik fiskebein

Les mer »
Sliping av skipsgulv

Legging av skipsgulv plank

Helt siden begynnelsen av 90-tallet har vi bistått våre kunder med legging av plank. Vi er en leverandør som hjelper deg gjennom hele prosessen fra start til slutt. Hos oss

Les mer »

Ta kontakt